Annons
Nyheter

Överföll kvinna i tvättstuga – döms till 14 år

Brott • Publicerad 7 maj 2021
Kvinnans blod påträffades på den nu dömde gärningsmannens tillhörigheter, enligt Stockholms tingsrätt.
Kvinnans blod påträffades på den nu dömde gärningsmannens tillhörigheter, enligt Stockholms tingsrätt.Foto: Jessica Gow/TT

I december 2020 blev en 26-årig kvinna överfallen och brutalt misshandlad i sin tvättstuga på Lidingö i Stockholm. Nu döms en man till 14 års fängelse för försök till mord.

Kvinnans skador var så allvarliga att hon nästan förlorade livet, skriver Stockholms tingsrätt i domen. Mannen, en byggarbetare som arbetade i området, utdelade ett stort antal kraftiga slag med hammare mot kvinnans huvud.

Annons

"Målsäganden utsattes för ett synnerligen hänsynslöst och besinningslöst våld i nära anslutning till sin bostad. Hennes dödsångest och lidande under förloppet var enormt", säger rättens ordförande Erik Lindberg i ett pressmeddelande.

Enligt tingsrätten kan gärningen ha utlösts av att mannen blev påkommen när han försökte stjäla damunderkläder. Vid husrannsakan hos mannen påträffade polis hundratals damunderkläder.

Utöver fängelsestraffet ska mannen betala drygt 270 000 kronor i skadestånd till målsäganden. Han döms också till utvisning.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons