Annons
Nyheter

Överlevande: "Kroppsdelar överallt"

Överlevande från tågolyckan i den indiska delstaten Odisha vittnar om fasansfulla scener efter att flera tåg kolliderat under fredagskvällen.
"Det låg kroppsdelar utspridda överallt", berättar en man, som befann sig på ett av tågen.
Indien • Publicerad 3 juni 2023
Överlevande från tågolyckan i den indiska delstaten Odisha vittnar om fasansfulla scener efter att flera tåg kolliderat under fredagskvällen.
Överlevande från tågolyckan i den indiska delstaten Odisha vittnar om fasansfulla scener efter att flera tåg kolliderat under fredagskvällen.Foto: AP/TT

En man, som talat med en indisk nyhetskanal, berättar att han väcktes då hans vagn spårade ur, skriver The Guardian.

"10 till 15 personer föll över mig. Jag skadade min hand och nacke. När jag klev ur tåget såg jag att det låg kroppsdelar utspridda överallt – ett ben här och en hand där. En person hade fått sitt ansikte vanställt", säger mannen.

Annons

Nära 300 människor har hittills rapporterats döda i olyckan och 900 personer har skadats. Dessutom befaras många människor fortfarande sitta fast i de demolerade tågvagnarna.

Lokalbor på den plats där olyckan skedde vittnar om en öronbedövande smäll när tågen kolliderade med varandra. Butiksägaren Ashok Samal rusade till spåren för att försöka dra fram människor som fastnat i de urspårade vagnarna, skriver Hindustan Times.

"Folk skrek högt och det var blod överallt", sa han. "Flera av de personer som satt fast i vagnarna grät och bad om att vi skulle hjälpa dem. Jag såg flera instängda kroppar i de upp- och nedvända vagnarna", säger han till tidningen.

Indiens premiärminister Narendra Modi väntas under lördagen besöka olycksplatsen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons