Annons
Nyheter

Övernatta i Köpenhamn okej

Danmark • Publicerad 12 juni 2020
Den danska regeringen backar och det blir tillåtet för tillresta turister att övernatta i Köpenhamn från och med den 15 juni. Men svenskar är fortsatt inte välkomna. Arkivbild.
Den danska regeringen backar och det blir tillåtet för tillresta turister att övernatta i Köpenhamn från och med den 15 juni. Men svenskar är fortsatt inte välkomna. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Från och med den 15 juni kan turister från Tyskland, Norge och Island åter resa till Danmark, och de kommer att kunna övernatta i hela landet, inklusive i Köpenhamn.

Beskedet kom från Danmarks justitieminister Nick Hækkerup (S) på fredagseftermiddagen.

Annons

Därmed backar den danska regeringen från sin tidigare ståndpunkt att inte tillåta turister att övernatta i Köpenhamn och i den anslutande kommunen Frederiksberg. Bland andra borgerliga Venstre har kritiserat regeringen för att Köpenhamn var undantaget.

Svenska turister är fortsatt inte välkomna i Danmark. Nya resebesked för svenskar kan komma under sommaren.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons