Annons
Nyheter

Påfågel på vift fångad med mobilt parningsrop

USA • Publicerad 14 maj 2020
Den förrymda påfågeln kunde fångas in med hjälp av ett mobilt parningsljud.
Den förrymda påfågeln kunde fångas in med hjälp av ett mobilt parningsljud.Foto: Boston Police Department/AP/TT

En polispatrull i amerikanska Boston hade flax tidigare i veckan då den larmades om en påfågel på rymmen från ett närbeläget zoo.

Poliserna, som stoppades av en bekymrad boende i området Roxbury, lyckades fånga in den befjädrade utbrytaren genom att spela upp parningsljud på en mobiltelefon, skriver nyhetsbyrån AP. Innan infångandet kunde ske fick dock förstärkning tillkallas.

Annons

"Fler poliser kom till platsen och möttes av en extremt stor, något skräckinjagande men väldigt vacker påfågelhane", skriver Bostonpolisen i ett uttalande.

Med hjälp av parningsropet kunde fågeln luras in i ett inhägnat område, där han stannade till dess att zoopersonal kom fram. Rymlingen, som går under namnet Snowbank, kunde sedan återföras till sitt hem på djurparken.

"Det är parningssäsong, så man kan tänka sig att han gav sig ut på jakt efter kärleken", skriver djurparken i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons