Annons
Nyheter

Pansarskott lämnades till second hand-butik

Brott • Publicerad 10 juni 2022
Pansarskott 86. Arkivbild
Pansarskott 86. ArkivbildFoto: Johan Nilsson/TT

Second hand-kedjan Björkåfrihet gjorde ett ovanligt fynd på sorteringsavdelningen i Göteborg förra veckan. Bland kläder, skor och andra prylar hittades ett pansarskott – som dessutom befanns vara skarpt.

När föremålet hittades misstänkte personalen att det rörde sig om någon form av ammunition och ringde polisen. Polisen tillkallade i sin tur bombtekniker, som bedömde att det rörde sig om ett skarpt pansarskott. Men eftersom det behövs mycket kraft för att avfyra denna typ av skott behövde lokalen aldrig utrymmas.

"Vi får in en blandning av alla tänkbara prylar i vår insamling, men detta hör verkligen till ovanligheterna", säger Mattias Faltsetas, enhetschef för sorteringsenheten på Björkåfrihet (före detta Emmaus Björkå), i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons