Ystad

Pappa och dotter flög av när bil körde in i motorcykel - bilföraren åtalas

Ystad Artikeln publicerades

Bilföraren letade efter en sak som trillat ner på golvet och såg inte att det blev rött ljus på vägen. Han körde rakt in i en motorcykel som stannat. Både mc-föraren och hans passagerare flyger av fordonet och hamnar på vägen. Nu har bilföraren åtalats.

Olyckan inträffade strax före klockan 19 på kvällen den 3 juni förra året. Mc-föraren var ute och körde sin nya motorcykel med sin dotter som passagerare. Han körde på Sjömansgatan mot Österleden när det blev rätt i trafikljuset vid Hamngatan.

Två bilar hade stannat. Motorcyklisten gör samma sak. Efter några sekunder smäller det till bakom dem.

Mannen i bilen bakom hade inte uppmärksammat att det blev rött. Bilföraren letade efter en napp på golvet, tittade ner och uppfattade inte att motorcyklisten stannat. När han såg att fordonet framför stod stilla var det för sent och bilföraren hann inte bromsa.

Både motorcyklisten och hans dotter åkte av motorcykeln och hamnade på gatan.

Dottern klarade sig oskadd, men mannen fick ont i ryggen. Läkarundersökningen visade att han hade fått sprickor i ryggkotorna och en svullnad i ländryggen. Ett halvår efter olyckan har han fortfarande men av skadorna, som påverkar honom dagligen.

Mannen berättade för polisen att skadorna troligen aldrig kommer att läkas helt.

Bilföraren, som är i 40-årsåldern, har nu åtalats vid Ystads tingsrätt misstänkt för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Mannen erkänner att han kört vårdslöst, men varken erkänner eller förbekar att han skadat motorcyklisten. Han överlåter till domstolen att bedöma det.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.