Annons
Nyheter

Påskstiltje i väntan på amerikanska jobbsiffror

Ekonomi • Publicerad 7 april 2023
Jobbstatistiken ses som en viktig mätare för hur USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) kan tänkas agera framöver. På bilden Fed-chefen Jerome Powell. Arkivbild.
Jobbstatistiken ses som en viktig mätare för hur USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) kan tänkas agera framöver. På bilden Fed-chefen Jerome Powell. Arkivbild.Foto: Alex Brandon/AP/TT

Många börser och marknader runt om i världen håller påskstängt, men under dagen kommer högintressanta amerikanska jobbsiffror för mars att släppas.

Det märktes i avvaktande handel på Tokyobörsen, som sjönk marginellt med 0,17 procent under fredagen.

Annons

En handlare i Tokyo säger till nyhetsbyrån AFP att marknaden inte var på köphumör inför publiceringen av arbetsmarknadsstatistiken i USA, dessutom märktes det att utländska investerare tagit påskledigt.

Den amerikanska jobbstatistiken ses som en viktig indikator för hur den amerikanska centralbanken kan tänkas agera för att bekämpa inflationen framöver, samtidigt som det finns en oro för lågkonjunktur.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons