Annons
Nyheter

Patient avled efter för stor läkemedelsdos

Sjukvård • Publicerad 12 mars 2021
Ett pressat läge på grund av pandemin kan ha varit bidragande orsak till att en patient fick en alltför stor dos av ett läkemedel, enligt Region Blekinge. Arkivbild.
Ett pressat läge på grund av pandemin kan ha varit bidragande orsak till att en patient fick en alltför stor dos av ett läkemedel, enligt Region Blekinge. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En för stor läkemedelsdos misstänks ha bidragit till att en svårt sjuk patient på Blekingesjukhuset avled. Nu anmäler sjukhuset händelsen till Inspektionen för vård och omsorg enligt lex Maria.

Den typ av läkemedel som gavs patienten hade tidigare bara använts vid något enstaka tillfälle. Orsaken till misstaget då läkemedlet skulle blandas var ett svårt och pressat läge på grund av pandemin, bedömer sjukhuset. "På grund av pandemin fick vården bedrivas under mycket speciella omständigheter och i andra lokaler än normalt", skriver Region Blekinge på sin hemsida.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons