Annons
Nyheter

Peking reagerar på covidutbrott

Kina • Publicerad 13 juni 2022
Människor i Peking köade i fredags för att testa sig för covid-19 sedan staden infört omfattande masstestningar efter ett klusterutbrott.
Människor i Peking köade i fredags för att testa sig för covid-19 sedan staden infört omfattande masstestningar efter ett klusterutbrott.Foto: Mark Schiefelbein/AP/TT

Kinesiska myndigheter vidtar återigen åtgärder efter ett klusterutbrott av coronasmitta på en nattklubb i Chaoyang-distriktet i huvudstaden Peking.

Totalt 166 smittofall har kunnat kopplas till att en infekterad person besökte klubben förra veckan. Myndigheterna stänger nu ner delar av kringliggande shoppingområden, inför masstestning och distansundervisning samt ställer in planerade sportevenemang.

Annons

Utbrottet följer på att 22 miljoner medborgare i Shanghai nyligen släppts ur hemkarantän efter omfattande nedstängningar.

Kina har hållit fast vid sin nolltoleranspolicy i hanteringen av covid-19, trots betydande ekonomiska kostnader och invändningar från Världshälsoorganisationen (WHO) om att politiken inte är hållbar.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons