Annons
Nyheter

Personal flyttas – barnoperationer skjuts upp

Inrikes • Publicerad 11 december 2020
Karolinska Universitetssjukhuset, HuddingeFlemingsberg.
Karolinska Universitetssjukhuset, HuddingeFlemingsberg.Foto: Erik Simander/TT

Covidvården av vuxna prioriteras på Karolinska universitetssjukhuset som nu flyttar personal från Astrid Lindgrens barnsjukhus. Därmed skjuts planerade barnoperationer på framtiden, rapporterar Dagens Nyheter.

– Flera av våra anställda har redan lånats ut, och nu blir det ännu mer eftersom den här situationen med pandemin fortsätter, säger Svante Norgren, temachef på Astrid Lindgrens barnsjukhus på Karolinska till tidningen.

Annons

Det handlar totalt om 120, delvis läkare, men framför allt sjuksköterskor och undersköterskor som flyttas. Till att börja med över jul och nyår. Åtgärden innebär, enligt DN, att alla barnoperationer som inte anses akuta skjuts upp.

– Vi går ner som i sommarbemanning kan man säga. Vi är självklart solidariska och vill bidra till vuxensjukvården, men det är slitsamt för vår personal, säger Norgren till DN.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons