Annons
Nyheter

Piloten hade behörighet för kraschade planet

Polisen meddelar nu att piloten som flög det ultralätta planet som kraschade utanför Borås på tisdagen hade behörighet för den aktuella flygplanstypen.
Olycka • Publicerad 4 juni 2020
Ett mindre flygplan kraschade vid ett bostadsområde i Ekås utanför Borås på tisdagskvällen. De två personerna ombord på planet omkom. Arkivbild.
Ett mindre flygplan kraschade vid ett bostadsområde i Ekås utanför Borås på tisdagskvällen. De två personerna ombord på planet omkom. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Olyckan inträffade på tisdagseftermiddagen utanför Borås, två män omkom i kraschen.

Enligt polisen fanns inga kända fel på planet. Polisen har sedan olyckan knackat dörr i området där olyckan inträffade för att få veta mer om vad som hänt.

Annons

Under torsdagseftermiddagen kommer beslut att fattas om vem som ska utföra den tekniska undersökningen av planet; Statens Haverikommission eller polisen.

Normalt sett utför inte Statens Haverikommission undersökningar på den aktuella ultralätta flygplanstypen, men undantag kan göras på kommissionens eget initiativ.

– Det kan finnas säkerhetsvinster med att utreda en sådan här händelse. Vi tittar då efter om det finns någon generell brist, eller något generellt systemfel, som vi skulle kunna plocka upp i samband med utredningen, har Helene Arango Magnusson, utredningsordförande på SHK, tidigare sagt till TT.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons