Annons
Nyheter

Pojkar slog ihjäl katt som de försökt dränka

Brott • Publicerad 5 maj 2020
Växjö tingsrätt dömer två 16-åriga pojkar för djurplågeri efter att de slagit ihjäl en katt som de först försökt dränka. Arkivbild.
Växjö tingsrätt dömer två 16-åriga pojkar för djurplågeri efter att de slagit ihjäl en katt som de först försökt dränka. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

De två gymnasieeleverna tryckte först in katten i en kräftbur och kastade ner den i det iskalla vattnet i en damm. När katten lyckades ta sig ur tog pojkarna upp den igen och slog ihjäl den mot ett bord. Nu döms de 16-åriga pojkarna av Växjö tingsrätt till ungdomstjänst om 25 timmar för djurplågeri, rapporterar P4 Kronoberg.

Det är utrett att pojkarna har "utsatt en katt för ett helt meningslöst lidande”, skriver tingsrätten i sin dom enligt Smålandsposten. Om de båda hade varit vuxna hade fängelsestraff varit aktuellt, uppger rätten.

De båda 16-åringarna nekar till brott, men flera andra pojkar som var med vid händelsen i november i fjol har under rättegången vittnat om vad som har hänt.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons