Annons
Nyheter

Pojke anfölls av hund – kvinna döms

Brott • Publicerad 11 april 2023
Kvinnan borde ha insett att hunden "kunde bitas i vissa situationer", menar tingsrätten. Arkivbild.
Kvinnan borde ha insett att hunden "kunde bitas i vissa situationer", menar tingsrätten. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En hund slet sig från sin matte vid en strand och bet en sexårig pojke. Nu döms kvinnan för vållande till kroppsskada, rapporterar Nerikes Allehanda.

Det var i juni i fjol som kvinnan i 25-årsåldern besökte stranden i Karlskoga med sin hund. Plötsligt slet sig hunden och bet pojken i huvudet.

Annons

"NN (kvinnan) har berättat att hon höll i kopplet ordentligt när hon såg bollen som NN (pojken) höll på med eftersom hunden älskar bollar. Detta talar för att hon hade kännedom om att något skulle kunna hända om hunden kom loss", konstaterar tingsrätten i sin dom.

Man pekar även på att hunden kort före incidenten bitit en väktare, vilket enligt rätten borde fått kvinnan att inse att hunden "kunde bitas i vissa situationer".

Förutom vållande till kroppsskada döms hon även för brott mot ordningslagen. Straffet landar på 60 dagsböter.

Dessutom ska hon betala 10 100 kronor i skadestånd till pojken.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons