Annons
Nyheter

Pojke fick fel diagnos – förlorade testikel

Sjukvård • Publicerad 3 december 2022
Region Blekinge har anmält en felställd diagnos på en pojke. Misstaget ledde till att han förlorade en testikel. Arkivbild.
Region Blekinge har anmält en felställd diagnos på en pojke. Misstaget ledde till att han förlorade en testikel. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En pojke förlorade en testikel efter att ha drabbats av testikelvridning som ströp blodtillförseln, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.

Om han fått rätt diagnos från början hade den gått att rädda, bedömer Region Blekinge som anmält händelsen till Inspektionen för vård och omsorg.

Pojken drabbades av smärta i buken och nedåt ljumsken och pungen. Vid det första besöket på akuten fick han antibiotika, eftersom smärtan bedömdes bero på inflammation. När smärtan tilltog togs pojken åter till akuten och blev då opererad.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons