Annons
Nyheter

Pojke häktad för knivmord i Älvsjö

En pojke är nu häktad på sannolika skäl misstänkt för mord på en pojke i 15-årsåldern i Älvsjö i torsdags. Den häktade är i samma ålder som offret och de kände varandra, enligt åklagaren.
Brott • Publicerad 10 juni 2023
Blommor vid platsen i Älvsjö där en pojke dödades under torsdagskvällen. På lördagen häktades en pojke misstänkt för mord.
Blommor vid platsen i Älvsjö där en pojke dödades under torsdagskvällen. På lördagen häktades en pojke misstänkt för mord.Foto: Henrik Montgomery/TT

– Han är häktad utifrån hur bevisläget ser ut i dagsläget. Den bedömningen delade tingsrätten och häktade honom, säger åklagaren Ingrid Viklund och fortsätter.

– De var bekanta med varandra, målsäganden och misstänkt, och har haft kontakt med varandra, men exakt hur deras relation ser ut är något vi kommer titta närmare på i den här utredningen. De var i samma ålder, säger Viklund.

Annons

Åklagaren bekräftar att mordet ägde rum på torsdagseftermiddagen i en trappuppgång till ett flerfamiljshus.

Det var i torsdags den 8 juni vid 16-tiden som en skadad tonårspojke hittades vid porten till flerfamiljshuset. Pojken fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Några timmar senare meddelade polisen att en misstänkt gripits, även han i 15-årsåldern.

– Vi kommer fortsätta att jobba med en stor polisinsats, säger Viklund.

Det innefattar bland annat fler utredningsinsatser, hålla förhör med vittnen, dörrknackningar och gå igenom övervakningsfilmer och mobiltelefoner.

Åtal ska väckas senast den 6 juli.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons