Annons
Nyheter

Polen öppnar gränsen mot EU-länder

Polen kommer att öppna sina gränser för resenärer till och från EU-länder från och med i helgen, meddelar premiärminister Mateusz Morawiecki. Dessutom kommer man att tillåta internationell flygtrafik från och med på tisdag, den 16 juni.
Polen • Publicerad 11 juni 2020
Polens premiärminister Mateusz Morawiecki inför ett EU-möte i Bryssel i februari.
Polens premiärminister Mateusz Morawiecki inför ett EU-möte i Bryssel i februari.Foto: Ludovic Marin/AP/TT

– I vissa länder runt om i världen, särskilt i Latinamerika men också Nordamerika, fortsätter pandemin att bete sig på ett mycket oroande sätt, säger Morawiecki.

– Det är därför vi för närvarande begränsar vårt beslut till att gälla EU-länder, fortsätter premiärministern och understryker att den största delen av Polens export går till EU-länder.

Annons

Polen har rapporterat 27 842 bekräftade fall av covid-19 samt 1 206 dödsfall.

Regeringen började lätta på restriktioner i maj, då bland annat restauranger öppnades och gränsen för folksamlingar höjdes till 150 personer.

Landet har den senaste tiden drabbats av en ny smittvåg med kopplingar till kolgruvorna i södra Polen, vilket lett till att en del av dessa tillfälligt stängts. Samtidigt pågår valrörelsen för fullt inför det presidentval vars första omgång hålls den 28 juni.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons