Annons
Nyheter

Polis döms för sexofredanden mot kollegor

En polisman i 35-årsåldern tafsade på tre kvinnliga kollegor i samband med en fest. Nu döms mannen till dagsböter för tre fall av sexuellt ofredande, rapporterar .
Brott • Publicerad 12 april 2022
En polisman döms för sexuellt ofredande mot tre kvinnliga kollegor. Arkivbild.
En polisman döms för sexuellt ofredande mot tre kvinnliga kollegor. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

I augusti förra året samlades ett tjugotal poliskollegor i Stockholm för en kräftskiva. Under kvällen ska den nu dömde mannen vid flera tillfällen, trots att han gång på gång blivit ombedd att sluta, ha tafsat på tre kvinnliga kollegor.

Enligt kvinnorna har mannen bland annat tagit dem på rumpan och brösten, och fört in sina händer under deras tröjor.

Annons

I slutet av förra året åtalades mannen, som själv påstår att han inte har något minne av händelsen. Tingsrätten går dock på kvinnornas linje och konstaterar att deras berättelser är "långa, klara, levande, detaljrika och logiska och stödjer varandra".

Tingsrätten konstaterar vidare att målsägandenas uppgifter får stöd av flera vittnen. Mannens försvar om minnesförlust avfärdas helt.

"Att någon till följd av berusning agerar på ett sätt som den personen inte skulle göra i nyktert tillstånd medför inte att personen inte haft uppsåt", skriver de enligt Dagens Juridik.

Polismannen döms för tre fall av sexuellt ofredande till 100 dagsböter à 320 kronor. I domen konstateras att mannen sannolikt kommer att förlora jobbet vid fällande dom, vilket anses motivera en sänkning från det egentliga straffvärdet 150 dagsböter.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons