Annons
Nyheter

Polis sköt aggressiv man i benet

Brott • Publicerad 13 maj 2020
Händelsen är anmäld till Särskilda åklagarkammaren. Arkivbild.
Händelsen är anmäld till Särskilda åklagarkammaren. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i Norrtälje blev skjuten i benet av polis under natten mot onsdagen, efter att ha gjort utfall med vad man tror är en kniv.

Polis larmades till platsen efter att mannen först ska ha försökt hoppa framför en lastbil, säger Anna Westberg, presstalesperson på polisen.

Annons

– Han verkade inte må så jättebra, säger hon.

– När vi kom dit ska mannen ha gjort utfall med ett vasst föremål mot polisen, som i nödvärnssituationen måste skjuta mannen i benet.

Den skadade mannen, som är i 30-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus. Han ska inte vara livshotande skadad, enligt Anna Westberg.

Mannen misstänks för försök till grovt våld mot tjänsteman, grovt brott mot knivlagen och narkotikabrott.

Händelsen är även anmäld till Särskilda åklagarkammaren som utreder misstankar om brott av poliser, vilket är brukligt när polis har avlossat skott.

– Det görs även i det här fallet. Polispersonalen är också omhändertagen för avlastningssamtal, som alltid görs, säger Anna Westberg.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons