Annons
Nyheter

Polis slog handfängslad man i ansiktet – döms

Brott • Publicerad 13 maj 2022
Den dömda polismannen blir nu av med sin anställning. Arkivbild.
Den dömda polismannen blir nu av med sin anställning. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En polis från Halland döms för misshandel efter att ha utfärdat ett knytnävsslag i ansiktet på en berusad och handfängslad man, rapporterar SVT Nyheter Halland.

Det var i våras som en berusad man omhändertogs av polis och fördes till arresten för att nyktra till. Den numera dömda polisen anklagar den berusade mannen för att ha skallat honom och säger att knytnävsslaget skedde i nödvärn.

Annons

Händelseförloppet fångades dock av en övervakningskamera, som visar att den berusade mannen aldrig skallade polisen.

– Min bedömning är att det inte är en nödvärnssituation och det är ingen så kallad skallning som målsäganden utdelat, sade Jim Westerberg, chefsåklagare på särskilda åklagarkammaren i Göteborg, till SVT Nyheter Halland i samband med att polisen åtalades.

Polismannen döms av Halmstads tingsrätt till villkorlig dom och dagsböter. Han blir även av med sin anställning och ska betala 5 000 kronor i skadestånd till de slagne mannen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons