Annons
Nyheter

Polisen avvecklar dyr pandemiorganisation

Coronaviruset • Publicerad 4 september 2021
Per Engström, kommenderingschef för den nationella särskilda händelsen Corona vid polisen, under en pressträff om coronaviruset. Arkivbild.
Per Engström, kommenderingschef för den nationella särskilda händelsen Corona vid polisen, under en pressträff om coronaviruset. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Sedan den 13 mars 2020 har polismyndigheten organiserat sig i en så kallad särskild händelse på grund av pandemin. Det har kostat mycket pengar men nu ska organisationen avvecklas.

– Den totala kostnaden uppgår till ungefär 90 miljoner kronor, säger kommenderingschefen Per Engström till SR Ekot.

Annons

Pengarna har främst gått till utökad gränskontroll och skyddsutrustning för att till exempel kontrollera eventuellt smittade personer.

Trots att pandemin inte är över bedömer man nu att den särskilda organisationen inte behövs utan att allt kan lösas i den ordinarie verksamheten.

– Vi har gjort en konsekvensanalys där indikatorerna pekar på grönt, säger Per Engström.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons