Annons
Nyheter

Polisen prejade rattfull man utanför Strängnäs

Brott • Publicerad 9 maj 2021
En man misstänks för flera brott efter en dramatisk biljakt nära Strängnäs under natten till söndagen. Arkivbild.
En man misstänks för flera brott efter en dramatisk biljakt nära Strängnäs under natten till söndagen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 35-årsåldern misstänks för flera brott efter en dramatisk biljakt.

Natten till söndagen försökte en polispatrull stoppa en bilist för en rutinkontroll i Åkers styckebruk, söder om Strängnäs, rapporterar Sveriges Radio P4 Sörmland.

Annons

– När föraren vägrade att stanna inleddes ett förföljande där flera patruller involverades, säger polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg till TT.

Bilisten körde över en spikmatta som polisen lagt ut. Trots det fortsatte vansinnesfärden. Till sist fick polisen stopp på fordonet genom prejning på riksväg 55.

– Som snabbast ska den här bilisten ha kört i ungefär 100 kilometer i timmen.

Ingen person ska ha skadats. Det finns heller inga uppgifter om fordonsskador.

Mannen misstänks nu för grovt rattfylleri, vårdslöshet i trafiken, ringa narkotikabrott och för att inte ha stannat för polisen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons