Annons
Nyheter

Polisens hemsida nere flera timmar

Polisen hade under onsdagen stora tekniska problem med sin hemsida, där nyheter och händelser från hela landet publiceras.
Polisen • Publicerad 1 april 2020
Polisen har tekniska problem med sin hemsida, där en lista med nyheter och händelser publiceras.
Polisen har tekniska problem med sin hemsida, där en lista med nyheter och händelser publiceras.Foto: Johan Nilsson/TT

Problemen började på förmiddagen och under eftermiddagen låg hemsidan nere i flera timmar. Först vid 18-tiden var den igång igen.

– Vi har haft en störning gällande den här listan med nyheter och händelser på polisen.se. Vad det beror kan vi inte gå in på i nuläget. Det är ett problem som vi arbetar på, säger Anna Engelbert, pressekreterare vid polisens nationella mediecenter på onsdagseftermiddagen.

Annons

TT: Har ni haft andra tekniska problem?

– Av säkerhetsskäl kommenterar vi aldrig vår it-miljö närmare och vi kommer inte att gå in på vad som gäller i vår it-miljö, säger Anna Engelbert.

TT: Har det detta lett till ökat medietryck?

– I nuläget har vi inte fått några sådana signaler.

Vid 18-tiden gick det att se listan med nyheter och händelser igen.

– Nu verkar det fungera. Vi håller tummarna för att det ska göra det även i fortsättningen. Vi håller tummarna för det, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Han känner inte till att problemen med hemsidan på något sätt påverkat polisverksamheten.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons