Annons
Nyheter

Poliser hotade med tillhygge – två gripna

Två personer greps i Åseda på torsdagskvällen efter att en polispatrull hotats med ett stort tillhygge. Insatsen pågick i flera timmar.
Brott • Publicerad 5 januari 2023
Poliser hotades vid en insats mot en lägenhet i Åseda. Två personer har gripits. Arkivbild.
Poliser hotades vid en insats mot en lägenhet i Åseda. Två personer har gripits. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Allt har gått lugnt till. Vi agerade defensivt och till slut kom de två personerna ut ur den bostad de befann sig i, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen.

– Samtidigt hade vi stora resurser att sätta in om det skulle ha behövts.

Annons

Ett larm kom vid 16.30-tiden och polisen åkte till adressen i Åseda i Uppvidinge kommun i Småland. Väl där hotades polispatrullen av en person, beväpnad med ett stort tillhygge.

Vid 22.30-tiden berättar polisen att en kvinna i 30-årsåldern har gripits misstänkt för försök till grov misshandel. En man i 45-årsåldern har också gripits. Han är misstänkt för grovt vapenbrott, vilket innebär att han hade ett eller flera skjutvapen.

Ett större område var avspärrat under insatsen. Ingen person skadades.

– Förundersökningen har startat och de båda misstänkta ska förhöras under natten. Sedan beslutar åklagare om de ska anhållas, säger Rickard Lundqvist vid 23-tiden på torsdagen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons