Annons
Nyheter

Polisprojekt ska minska mäns våld mot kvinnor

Brott • Publicerad 4 maj 2021
Ett nytt polisprojekt i Stockholm ska förebygga mäns våld mot kvinnor, men också erbjuda kvinnorna bättre stöd. Arkivbild.
Ett nytt polisprojekt i Stockholm ska förebygga mäns våld mot kvinnor, men också erbjuda kvinnorna bättre stöd. Arkivbild.Foto: Isabell Höjman/TT

I veckan inleder polisen i Stockholm ett nytt pilotprojekt för att minska mäns våld mot kvinnor. I projektet, som kallas Igor, ska ett uppsökande arbetssätt förebygga att män som slår kvinnor återfaller i brott, rapporterar P4 Stockholm.

Polisen kommer att arbeta aktivt med spaning och kartläggning, men kommer också att söka upp männen om de till exempel släpps från häkte eller anstalt. Syftet är att visa att polisen har koll och att det finns stöd att få.

Annons

– Vi tror mycket på att få in dem på vård, att de ska få hjälp med att sluta slå. Jobbar vi inte med våldsutövarna kommer vi aldrig kunna jobba med det här problemet, säger Markus Antonsson, chef för projektet vid citypolisen, till P4 Stockholm.

Projektet går också ut på att få fler i omgivningen att tipsa polisen. Kvinnorna ska också få bättre stöd och hjälp genom hembesök, så att de vågar anmäla och lämna männen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons