Annons
Nyheter

Polskt löfte om fiskestopp

Fiske • Publicerad 9 juni 2020
Fiskmåsar över vattnet i södra Östersjön. Arkivfoto.
Fiskmåsar över vattnet i södra Östersjön. Arkivfoto.Foto: Michael Probst/AP/TT

Polen har lovat att sätta stopp för det fiske med stora fartyg som förekommit i södra Östersjön, trots pågående förbud under lekperioden.

– Vi hade ett konstruktivt och bra möte och vi är helt överens om att internationella överenskommelser ska följas. Jag förväntar mig att man vidtar nödvändiga åtgärder för att stoppa tjuvfisket, säger landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) till TT efter att ha diskuterat frågan på ett webbmöte med sin polske kollega på tisdagen.

Annons

Någon förklaring gavs inte om varför fisket fortsatt trots det fiskestopp som EU-länderna enats om. Enligt Nilsson är Sverige och Polen inte heller överens om tjuvfisket bekräftats eller inte.

Hon är ändå nöjd med resultatet.

– Jag är väldigt nöjd både med mötet och de beslut som jag nu får information om att Polen har tagit. Men självklart kommer vi att följa den här frågan väldigt nära för att säkerställa att man lever upp till det, säger landsbygdsministern.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons