Annons
Nyheter

Pompeo i munskydd har landat i Israel

Israel • Publicerad 13 maj 2020
USA:s utrikesminister Mike Pompeo.
USA:s utrikesminister Mike Pompeo.Foto: Andrew Harnik/AP/TT

USA:s utrikesminister Mike Pompeo har landat i Tel Aviv i Israel, bara timmar innan den planerade installationen av landets nya koalitionsregering. På agendan står möten med premiärminister Benjamin Netanyahu om bland annat säkerhetsfrågor och relationen till Iran.

Pompeo kommer även att träffa Netanyahus tidigare rival och koalitionspartner, den tillträdande försvarsministern Benny Gantz. Efter tre val och över ett år av politiskt dödläge slöt de två israelerna i april en överenskommelse som går ut på att Netanyahu jobbar vidare som premiärminister under ytterligare 18 månader varefter Gantz tar över under en lika lång period. Koalitionsregeringen ska installeras på torsdagen.

Resan är Mike Pompeos första på nära två månader på grund av coronapandemin. Han bar ett munskydd i den amerikanska flaggans färger när han landade på Ben Gurion-flygplatsen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons