Annons
Nyheter

Pressträffarna om covid-19 upphör

Coronapandemin • Publicerad 8 mars 2022
Sedan två år har vi vant oss vid pressträffarna med bland andra Folkhälsomyndighetens statsepidemiolog Anders Tegnell. Men nu är det slut. Arkivbild
Sedan två år har vi vant oss vid pressträffarna med bland andra Folkhälsomyndighetens statsepidemiolog Anders Tegnell. Men nu är det slut. ArkivbildFoto: Jessica Gow/TT

De gemensamma pressträffarna med Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap upphör, skriver Folkhälsomyndigheten på sin hemsida.

Pressträffarna har hållits kontinuerligt sedan den 4 mars 2020 med anledning av covid-19. I pandemins början hölls de varje vardag, men övergick sedan till tisdagar och torsdagar. Från den 20 maj i fjol hölls de endast veckovis på torsdagar.

Annons

"Vi vet att pressträffarna har betytt mycket för många människor under den här perioden. Utifrån pandemins utveckling och att vi nu befinner oss i en annan fas är allmänhetens och därmed medias intresse för covid-19 inte längre lika stort och det finns därför inte behov av regelbundna pressträffar", säger Folkhälsomyndighetens presschef Christer Janson.

Totalt har det blivit 198 pressträffar – den sista hölls den 3 mars. Pressträffarna upphör från och med nu, vilket innebär att det inte blir någon kommande torsdag.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons