Annons
Nyheter

Prickade i Ericsson – väljs om i AB Volvo

Ekonomi • Publicerad 6 april 2022
Jan Carlson, tidigare för vd Autoliv, nyligen nekad ansvarsfrihet för styrelsejobbet i Ericsson, väljs in i Volvos styrelse. Arkivbild.
Jan Carlson, tidigare för vd Autoliv, nyligen nekad ansvarsfrihet för styrelsejobbet i Ericsson, väljs in i Volvos styrelse. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

De nekades ansvarsfrihet för sin styrelseinsats i telekombolaget Ericsson. Men det hindrade inte aktieägarna i AB Volvo att välja om Helena Stjernholm, Kurt Jofs och Erik Elzvik som styrelseledamöter i lastbilskoncernen på onsdagens digitala bolagsstämma.

Dessutom nyvaldes Jan Carlson in i Volvostyrelsen, även han nyligen prickad av aktieägarna i Ericsson för sin insats i telekomkoncernens hantering av de misstänkta Irakmutorna och den bristfälliga informationen kring korruptionsaffärerna.

Annons

Volvos ägare beslöt också att höja styrelsearvodena, enligt valberedningens förslag, med 50 000 kronor till 1 150 000 kronor per år.

Carl-Henric Svanberg, med förflutet som Ericsson-vd under en period då Ericsson, enligt bolaget självt, hade en gammal kultur av tveksam affärsetik i delar av världen, valdes om till ordförande för AB Volvos styrelse. Han får sitt arvode höjt med 150 000 kronor till 3 850 000 kronor.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons