Annons
Nyheter

Pristak på mat på landets flygplatser

Ekonomi • Publicerad 24 september 2023
Mat som säljs inne på Swedavias flygplatser ska inte få vara mer än tio procent dyrare än motsvarande produkt som säljs i stan. Arkivbild.
Mat som säljs inne på Swedavias flygplatser ska inte få vara mer än tio procent dyrare än motsvarande produkt som säljs i stan. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Swedavia ska införa pristak på mat på de flygplatser som bolaget driver, däribland Arlanda och Landvetter, skriver Dagens industri.

Priserna i flygplatsernas kiosker, kaféer och restauranger ska inte vara mer än tio procent högre än motsvarande produkter som säljs inne i stan, enligt bolagets marknadschef Charlotte Ljunggren.

Annons

– När vi gjorde en stor konsumentundersökning var prisvärde en av flera viktiga aspekter. Därför ska vi nu införa ett pristak tillsammans med att öka bredd och variation i utbudet, säger hon till tidningen.

Prisskillnaden på tio procent motiveras med att det tillkommer kostnader för att driva en verksamhet på en flygplats, bland annat måste alla produkter röntgas på väg in till flygplatsen och personalen måste dessutom utbildas i säkerhet, skriver Di.

Det statliga bolaget Swedavia driver tio flygplatser i Sverige.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons