Annons
Nyheter

Problem med Oscar Properties prestigeprojekt

Ekonomi • Publicerad 14 maj 2020
Oscar Engelbert är grundare och vd i Oscar Properties. Arkivbild.
Oscar Engelbert är grundare och vd i Oscar Properties. Arkivbild.Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT

Bostadsutvecklaren Oscar Properties bedömer nu att prestigeprojektet Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm verkar bli svårt att realisera tillsammans med Stockholms stad. Parterna har inte lyckats nå en överenskommelse.

Oscar Properties gör nu en reservation på 182 miljoner kronor för upparbetade kostnader i projektet för föregående räkenskapsår. Samtidigt skriver bolaget ned värdet på sin projektportfölj med 125 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Annons

Samtidigt hoppas man kunna återfå en del av de pengar man lagt ned på projektet Gasklockan.

"Oscar Properties har anlitat två separata juridiska ombud vilkas utlåtanden båda visar att bolaget har goda förutsättningar att kunna återfå minst de nedlagda projektkostnaderna i form av skadestånd", skriver bolaget.

Justeringarna innebär att årsredovisningen, som ännu inte publicerats, kommer att avvika från de siffror som redovisades i en tidigare bokslutskommuniké. I och med de nu gjorda förändringarna uppgick bolagets soliditet till 35 procent vid årsskiftet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons