Annons

Putin till Lukasjenko: Samtalen går framåt

Ukraina • Publicerad 11 mars 2022
Belarus president Aleksandr Lukasjenko under sitt möte med Rysslands Vladimir Putin under fredagen.
Belarus president Aleksandr Lukasjenko under sitt möte med Rysslands Vladimir Putin under fredagen.Foto: Mikhail Klimentyev/AP/TT

Rysslands president Vladimir Putin säger till Belarus diktator Aleksandr Lukasjenko att förhandlingarna med Ukraina går framåt.

"Det görs vissa positiva framsteg, så långt som förhandlarna från vår sida informerat mig", säger Putin enligt uttalanden från mötet.

Annons

De två presidenterna träffades under fredagen för att diskutera utvecklingen i Ukraina. Belarus som allt mer har börjat fungera som en rysk lydstat har låtit Ryssland gå in i Ukraina via belarusiska gränsen i kriget som pågått i över två veckor.

Ryska och ukrainska delegationer har tre gånger mötts i Belarus för att nå en lösning på konflikten. När Rysslands och Ukrainas utrikesministrar träffades under torsdagen nåddes ingen uppgörelse om eldupphör, däremot var ministrarna överens om att samtalen i Belarus ska fortsätta.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons