Annons
Nyheter

Räddningsdykare får dykförbud efter covid-19

Corona • Publicerad 6 juni 2020
19 räddningsdykare i Stockholm har fått dykförbud efter att ha smittats av coronaviruset. Arkivbild.
19 räddningsdykare i Stockholm har fått dykförbud efter att ha smittats av coronaviruset. Arkivbild.Foto: KARIN NLSSON

En brandstation i Stockholm där räddningsdykare är stationerade har drabbats av ett coronautbrott. Flera fall har bekräftats och utöver de bekräftade fallen har 19 av de 40 räddningsdykarna uppvisat symtom för covid-19.

– Det man sett hos dem som bekräftats med covid-19 är att det skett lungförändringar, säger Björn Westerdahl, tillförordnad kommunikationschef vid Stockholms brandförsvar.

Annons

Enligt räddningstjänsten finns det en risk med att vara under vattnet med lungförändringar, efterson lungfunktionen då kan sluta fungera. Därför har även de 19 som ännu inte har fått bekräftat om de har covid-19 nu fått dykförbud.

Förbudet kommer att vara på plats tills dess att de berörda har kunnat göra en lungröntgen och fått ett resultat. Enligt räddningstjänsten kommer räddningsarbetet inte att påverkas.

Rättad: I en tidigare version fanns en felaktiv uppgift om antalet bekräftade fall av covid-19.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons