Annons
Nyheter

Reformisterna föreslår alternativ S-budget

Gratis tandvård till alla, dubblerade stöd till barnfamiljer och kraftigt höjda pensioner.
Det är några av förslagen i det förslag till budget som S-föreningen Reformisterna föreslår.
Politik • Publicerad 13 september 2021
S-föreningen Reformisterna vill se gratis tandvård till alla. Arkivbild.
S-föreningen Reformisterna vill se gratis tandvård till alla. Arkivbild.Foto: Martina Holmberg / TT

I en debattartikel i Expressen hävdar de att Sverige har råd med populära reformer som efterfrågas i partiet.

I stället för privatiseringar och skattesänkningar vill de se satsningar för full sysselsättning, kraftiga välfärdssatsningar och en aktiv industripolitik.

Annons

Staten bör tillåta lån till investeringar för att frigöra pengar till välfärden. Därtill bör skatter höjas på kapital och ägande, vilket skulle ge utrymme för kraftfulla välfärdsreformer, enligt Reformisterna.

De lägsta pensionerna föreslås höjas med 3 500 kronor, stöden till barnfamiljer fördubblas och tandvården bli gratis för alla.

"Det är politik som både är populär och nödvändig. Det är den socialdemokratiska politik S-föreningen Reformisterna vill se från en socialdemokratisk ledning, partikongress och valplattform när en ny färdriktning för landet ska pekas ut", skriver ordförande Markus Kallifatides och vice ordförande Linn Svansbo.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons