Annons
Nyheter

Försvaret bistår inte region med vårdpersonal

Coronaviruset • Publicerad 12 mars 2021
Region Norrbotten behöver bland annat narkosläkare men Försvarsmakten säger nej till att bistå med vårdpersonal. Arkivbild.
Region Norrbotten behöver bland annat narkosläkare men Försvarsmakten säger nej till att bistå med vårdpersonal. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Region Norrbotten har fått avslag på en begäran om att få tillgång till Försvarsmaktens vårdpersonal för att klara trycket på vården under den rådande coronakrisen.

– Försvarsmakten har inte den mängd vårdpersonal som gör att vi kan låna ut. Den personal som vi har idag jobbar främst med försvarshälsan, och de finns ute bland förbanden och stödjer värnpliktiga soldater, säger Therese Fagerstedt, pressekreterare i Försvarsmakten, till SVT Nyheter.

Annons

Enligt Pia Näsvall, chefsläkare i Region Norrbotten, hade regionen bara behövt hjälp med vårdpersonal under en kortare tid.

– Vi hade gärna sett den hjälpen och hade skickat tillbaka dem om det hade behövts. Vi tycker det är tråkigt men får förhålla oss till beslutet, säger hon till SVT Nyheter.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons