Annons
Nyheter

Region Uppsala pausar antikroppstestning

Coronaviruset • Publicerad 4 december 2020
Region Uppsala pausar all antikroppstestning. Arkivbild.
Region Uppsala pausar all antikroppstestning. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Region Uppsala pausar all antikroppstestning i länet från och med i dag. Orsaken är att det har skett incidenter med risk för smittspridning.

"Man ska vara symtomfri sedan minst två veckor innan man får komma på antikroppstestning. Men tyvärr har det förekommit att patienter med symtom har kommit till mottagningarna i tron att de ska kunna få ett PCR-test på plats. De har smittat ner personalen och utgör en risk för andra som besöker vårdcentralen", säger hälso- och sjukvårdsdirektör Mikael Köhler i ett pressmeddelande.

Annons

Antikroppstester tas som ett blodprov och syftar till att se om en person har genomgått en covid-19-infektion tidigare.

Provtagningen ska nu ses över för att säkerställa att den sker på ett smittsäkert sätt. När den kan återupptas är ännu oklart, uppger Mikael Köhler. PCR-testningen, det vill säga testning för att se om en person har en pågående covid-19-infektion påverkas inte.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons