Annons
Nyheter

Rekordhög inflation i OECD-länderna

Ekonomi • Publicerad 2 december 2021
Inflationen i OECD-länderna är den högsta på över två decennier, men den är ändå högre i USA. På bilden OECD:s generalsekreterare Mathias Cormann och USA:s utrikesminister Antony Blinken. Arkivbild
Inflationen i OECD-länderna är den högsta på över två decennier, men den är ändå högre i USA. På bilden OECD:s generalsekreterare Mathias Cormann och USA:s utrikesminister Antony Blinken. ArkivbildFoto: Andrew Harnik

I oktober var inflationen i OECD-länderna 5,2 procent på årsbasis. Det är den högsta inflationssiffran på över två decennier, inte sedan februari 1997 har inflationstakten varit så hög i OECD-länderna.

Ändå är takten i OECD-länderna lägre än i USA, där den ligger på 6,2 procent i oktober.

Energipriserna har ökat 24,2 procent på ett år i OECD-länderna, medan matpriser stigit 4,5 procent. Om mat och energi räknas bort ligger inflationssiffran i OECD på mer modesta 3,5 procent i oktober.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons