Nyheter

Rekordmånad för Suezkanalen

Ekonomi • Publicerad 1 maj 2022
Suezkanalens intäkter har ökat efter att man i mars ökade transportavgifterna för fartyg som trafikerar kanalen. Arkivbild.
Suezkanalens intäkter har ökat efter att man i mars ökade transportavgifterna för fartyg som trafikerar kanalen. Arkivbild.Foto: Mohamed Elshahed/AP/TT

Suezkanalen gjorde en historisk toppnotering i april när Egypten drog in 629 miljoner dollar, motsvarande nästan 6,2 miljarder kronor, i kanalavgifter. Jämfört med april 2021 ökade intäkterna med 13,9 procent.

Bakgrunden är att Suezkanalen i mars höjde transportavgifterna för fartyg som trafikerar kanalen samtidigt som något fler fartyg (1 900) passerade jämfört med drygt 1 800 motsvarande period i fjol.

Suezkanalen hade också ett rekordår i fjol trots att containerfartyget Ever Given blockerade kanalen under nästan en veckas tid.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.