Annons
Nyheter

Rekordmånad för Suezkanalen

Ekonomi • Publicerad 1 maj 2022
Suezkanalens intäkter har ökat efter att man i mars ökade transportavgifterna för fartyg som trafikerar kanalen. Arkivbild.
Suezkanalens intäkter har ökat efter att man i mars ökade transportavgifterna för fartyg som trafikerar kanalen. Arkivbild.Foto: Mohamed Elshahed/AP/TT

Suezkanalen gjorde en historisk toppnotering i april när Egypten drog in 629 miljoner dollar, motsvarande nästan 6,2 miljarder kronor, i kanalavgifter. Jämfört med april 2021 ökade intäkterna med 13,9 procent.

Bakgrunden är att Suezkanalen i mars höjde transportavgifterna för fartyg som trafikerar kanalen samtidigt som något fler fartyg (1 900) passerade jämfört med drygt 1 800 motsvarande period i fjol.

Suezkanalen hade också ett rekordår i fjol trots att containerfartyget Ever Given blockerade kanalen under nästan en veckas tid.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons