Annons
Nyheter

Resenota för universitet 77 miljoner lägre

Coronaviruset • Publicerad 4 mars 2021
Flygresorna i världen har minskat kraftigt under pandemin. Arkivbild.
Flygresorna i världen har minskat kraftigt under pandemin. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Linköpings universitet har sparat in 77 miljoner kronor i minskade resekostnader på grund av coronapandemin, rapporterar SVT Öst.

Resorna som inte blev av handlar bland annat om internationella forskningssamarbeten och konferenser.

Annons

– Kostnaderna har blivit 77 miljoner lägre under 2020 jämfört med 2019. Det här är inte odelat positivt. Det är mycket verksamhet som inte blivit genomförd, många resor där man åker på konferenser och arbetar ihop med kollegor och andra forskningssamarbeten har ställts in, säger Agneta Frode Blomberg, planerings- och ekonomidirektör vid universitetet.

Vissa av mötena har gått att ersätta med digitala lösningar, men tekniken har inte kunnat ersätta alla fysiska möten som ställts in, enligt Frode Blomberg.

– En stor del av de pengarna har blivit ett överskott i resultaträkningen 2020, de kommer vi att kunna använda under senare år för att försöka komma ikapp med aktiviteterna som ställts in.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons