Annons
Nyheter

Rika investerare positiva trots ekonomisk oro

Ekonomi • Publicerad 2 november 2022
UBS frågar rika investerare hur de ser på ekonomin.
UBS frågar rika investerare hur de ser på ekonomin.Foto: Steffen Schmidt AP/TT

Börsen må ha gått ner, det är krig i Europa och inflationen skenar. Men de mer förmögna investerarna ser hyfsat positivt på ekonomin, enligt en enkät från den schweiziska banken UBS.

Av de tillfrågade uppger 59 procent att de ser optimistiskt på börsutvecklingen inom den närmaste framtiden. För tre månader sedan låg siffran på 50 procent.

Annons

Mest positiva är de rika investerarna i Europa. 69 procent av dem uppger att de tror på en positiv utveckling av ekonomin under de kommande tolv månaderna.

Skälen uppges vara stark efterfrågan på varor och tjänster, att effekterna av pandemin klingar av samt fina vinster hos företagen.

Trots optimismen uppger också mer än hälften av investerarna att de tror att vi redan befinner oss i en recession, eller kommer att göra det före årets slut.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons