Annons
Nyheter

Riksdagen vill se åtgärder för lägre bensinpris

Politik • Publicerad 7 april 2022
En majoritet i riksdagen vill se nya åtgärder för lägre pris på bensin och diesel. Arkivbild.
En majoritet i riksdagen vill se nya åtgärder för lägre pris på bensin och diesel. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Riksdagen uppmanar regeringen att vidta åtgärder för att tillfälligt sänka drivmedelspriserna.

Enligt det så kallade tillkännagivandet så ska energiskatten på bensin och diesel sänkas till EU:s miniminivå under fem månader och Sverige ska även begära ett undantag hos EU för att ta bort energiskatten på diesel och bensin helt under tre månader.

Annons

Regeringen uppmanas också att komma med förslag på hur nivåerna för inblandning av biodrivmedel, den så kallade reduktionsplikten, kan justeras för sänkta drivmedelspriser under 2022.

Tillkännagivandet innehåller även en uppmaning att utreda hur ett system skulle kunna utformas för att överföra risken för prischocker på bränsle vid kris från hushåll och företag till staten.

Bakom tillkännagivandet står M, KD, SD, L och V.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons