Annons
Nyheter

Rymdskrot i by tros komma från kinesisk raket

Indien • Publicerad 4 april 2022
Bild på uppskjut av en kinesisk så kallad "Long March-3B"-raket som rymdskrotet misstänks komma från. Arkivbild.
Bild på uppskjut av en kinesisk så kallad "Long March-3B"-raket som rymdskrotet misstänks komma från. Arkivbild.Foto: Zha Chunming/Nya Kina via AP/TT

En metallring och ett klot som bybor på den indiska landsbygden sagt föll från skyn under helgen tros komma från en kinesisk raket som sköts upp i rymden i februari förra året.

Metallringen beskrivs som uppemot tre meter i diameter och sägs väga över 40 kilo. Metallklotet ska vara cirka en halvmeter i diameter. Objekten föll i två olika byar i samma område. Deras fall matchar enligt indiska rymdforskningsorganisationen ISRO tidpunkten då skrot från den kinesiska raketen beräknats nå jorden.

Annons

En kvinna i byn där ringen föll berättar för tidningen The Times of India att samhället förberedde för en bygdefest när "himlen slog ut i lågor" och metallringen damp ned på ett fält.

– Människor sprang hem, rädda för en explosion, och stannade inne i nästan en halvtimme, säger hon.

Ingen person eller egendom ska ha skadats. Objekten har samlats in för att undersökas och tjänstemän har skickats ut till alla byar i området för att leta efter mer rymdskrot.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons