1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Rysslands återtåg till friidrotten avbryts

Flera ryska friidrottstoppar stängdes på torsdagen av temporärt. De anklagas för att ha förhindrat utredningen av höjdhopparen Danil Lysenkos vistelserapportering. Arkivbild.
Foto: Fredrik Hagen/NTB/TT

Ryssland fortsätter att vara avstängt från den internationella friidrottsscenen.

Landet har inte tillåtits delta på internationella tävlingar sedan november 2015 – och nu meddelar Internationella friidrottsförbundet att processen att återinföra nationen tills vidare läggs på is och att man överväger att helt och hållet utesluta Ryssland från sporten, skriver nyhetsbyrån AFP.

Beskedet kommer bara en dag efter beslutet att temporärt stänga av ordföranden Dmitrij Sjlijachtin och flera andra företrädare för det ryska friidrottsförbundet (Rusaf) på grund av "allvarliga överträdelser mot dopningsreglerna".

– Rådet avbröt återinförandet av Rusaf omedelbart i väntan på upplösningen av anklagelserna, säger Rune Andersen, ordförande för Internationella friidrottsförbundets specialgrupp som övervakar Rysslands återinsättande.

Rusaf anklagas för att ha förhindrat en utredning av höjdhopparen Danil Lysenko, VM-silvermedaljör 2017, som misstänks ha brustit i sin vistelserapportering i samband med flera dopningstester.

Läs mer

Sport

KDFF värvar målvakt från Wolfsburg

”Vi har jobbat på henne ett tag.”

Ledare

Säg ajöss till Centerpartiet

Tro inte att C kommer tillbaka till Alliansen. Både borgerliga C-väljare, Liberalerna och Ulf Kristersson (M) bör säga farväl om de vill ha verklighetsförankrad högerliberal politik.

Kristianstad

Designrean anpassades efter coronan

Kön till Glashyttan var 1,5 timme lång.

Sport

KIK förlänger med ”Kingen”: ”En viktig kugge”

Fler nyheter att vänta framöver.

Debatt

Läsartext: Tröttande djurrättsaktivister

i bor mittemot, vissa har semester, andra försöker sova för att orka jobba natt.

Hässleholm

Elvaåringar blev jagade av beväpnat gäng – flydde över järnvägsspår

Anmälan om rånförsök upprättas.