Annons
Nyheter

S-styrelsen uppmanar Östlin avgå omedelbart

Efter den senaste tidens turbulens i Botkyrka uppmanar nu de lokala Socialdemokraterna Ebba Östlin att genast lämna sitt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande.
Politik • Publicerad 9 februari 2023
Ebba Östlin, avgående ordförande för kommunstyrelsen i Botkyrka. Arkivbild.
Ebba Östlin, avgående ordförande för kommunstyrelsen i Botkyrka. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Uppmaningen kommer efter ett styrelsemöte på torsdagskvällen.

– Vi har även diskuterat det faktum att kommunstyrelsens avgående ordförande Ebba Östlin omgående behöver komma in med sin avsägelse. Det var en enig styrelse som var överens om detta, säger Jens Sjöström, ordförande för Socialdemokraterna i Botkyrka och regionråd.

Annons

Sjöström hänvisar till det medlemsmöte som hölls i slutet av januari och som enligt honom hölls under ordnade former.

– Vi har fattat ett enigt styrelsebeslut om detta och det följer det som vi var överens om inför det här mötet – att man fullt ut skulle respektera medlemsmötets beslut, säger Sjöström.

Medlemsmötet förklarade med knapp majoritet att man inte längre har förtroende för Östlin som gruppledare för S eller som kommunstyrelsens ordförande.

Enligt medieuppgifter kan det ha rört sig om en slags kupp genomförd med hjälp av personer med kopplingar till gängkriminella som var med och röstade bort Östlin.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons