Annons

Så många såg kungens tv-tal

Tv • Publicerad 6 april 2020
Drygt 1,3 miljoner människor kollade på "Konungens hälsning till Sverige" i SVT på tv. Pressbild.
Drygt 1,3 miljoner människor kollade på "Konungens hälsning till Sverige" i SVT på tv. Pressbild.Foto: Sven-Åke Visén/SVT

Drygt 1,3 miljoner kollade på "Konungens hälsning till Sverige" i SVT1 under söndagen. Siffrorna gäller bara sändningen till tv-apparater och inte online, siffror som SVT inte har tillgängliga än.

Kung Carl XVI Gustaf uppmanade bland annat folket att stanna hemma i påsk och att göra uppoffringar för att minska smittspridningen.

Annons

När Stefan Löfven höll sitt tal till nationen tittade hela tre miljoner. Det är däremot ingenting jämfört med den brittiska drottningens tv-tal under söndagen, då 24 miljoner britter bänkade sig framför tv:n, enligt BBC.

I talet tackade hon alla som följer de nya reglerna och som stannar hemma. Hon hyllade även de som hjälper varandra genom krisen.

BBC skriver att det var Storbritanniens näst mest sedda tv-program under 2020, det enda som lockade fler tittare var när Boris Johnson införde striktare restriktioner förra månaden. Det såg 27 miljoner människor.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons