Annons
Nyheter

Säljer yachten för Charkiv

Ukrainakriget • Publicerad 3 mars 2022
Ukrainske oligarken Oleksandr Jaroslavskyj (mitten) tillsammans med bland andra ryske kollegan Roman Abramovitj under en matcherna i fotbolls-EM i Ukraina 2012. Arkivfoto.
Ukrainske oligarken Oleksandr Jaroslavskyj (mitten) tillsammans med bland andra ryske kollegan Roman Abramovitj under en matcherna i fotbolls-EM i Ukraina 2012. Arkivfoto.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Ukrainske oligarken Oleksandr Jaroslavskyj säljer sin yacht Kaiser – värderad till motsvarande 500 miljoner kronor – för att hjälpa hemstaden Charkiv.

"Det finns inte någon tid för den (yachten) längre. Vi måste arbeta", skriver Jaroslavskyj på Facebook enligt ukrainska nyhetsbyrån Interfax-Ukraina.

Annons

Jaroslavskyj var länge Charkivs starke man och byggde bland annat upp fotbollsklubben Metallist till att bli en av Ukrainas främsta, med en toppmodern arena som användes under fotbolls-EM i Ukraina 2012. Efter EM och fram till 2020 låg han dock i djup konflikt med de styrande i staden.

Ukrainas oligarker har genom åren flitigt kritiserats för sitt sätt att kontrollera politiken i landet från skymundan.

Rättad: I en tidigare version hänvisades citat till fel sociala media.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons