Annons
Nyheter

Säsongsarbetare ska släppas in i Sverige

Coronaviruset • Publicerad 4 juni 2020
Det ska bli lättare för säsongsarbetare att komma in till Sverige, har regeringen beslutat.
Det ska bli lättare för säsongsarbetare att komma in till Sverige, har regeringen beslutat.Foto: Bertil Enevåg Ericson/TT

Säsongsarbetare inom jordbruk, skogsbruk och trädgårdsnäring ska lättare kunna resa till Sverige. Det har regeringen beslutat efter att ha förtydligat det tillfälliga inreseförbud som gäller till EU via Sverige med anledning av den pågående pandemin.

I förtydligandet har regeringen nu lagt till exempel på personer som kan undantas från detta inreseförbud med hänsyn till att de utför nödvändiga funktioner i Sverige. Regeringen har också förtydligat regelverket i syfte att minska risken för att familjer splittras och för att underlätta familjeåterförening.

Annons

Undantaget för familjemedlemmar till svenska medborgare har gjorts tydligare och det innebär bland annat att det blir lättare för familjer som bor utomlands att resa hem till Sverige, skriver regeringskansliet i ett pressmeddelande.

Åtgärderna träder i kraft den 8 juni.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons