Annons
Nyheter

SD fortsätter öka bland LO-medlemmar

Sverigedemokraterna ökar sitt stöd bland LO-anslutna. Samtidigt ökar Socialdemokraterna sitt stöd än mer.
Det visar SCB:s stora partisympatiundersökning.
Politik • Publicerad 8 december 2021
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) kan konstatera att hans parti får ökat stöd bland LO:s medlemmar. I andra fackförbund är stödet klart mindre. Arkivbild
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) kan konstatera att hans parti får ökat stöd bland LO:s medlemmar. I andra fackförbund är stödet klart mindre. ArkivbildFoto: Jonas Ekströmer/TT

I november-mätningen uppger 38,8 procent av LO-anslutna att de sympatiserar med Socialdemokraterna. Det är en ökning med 3,7 procentenheter från majmätningen.

För Sverigedemokraterna är siffran 27,1 procent, en ökning från 25,8 procent i majmätningen.

Annons

Stödet för SD är betydligt mindre i andra fackförbund. Bara 4,3 procent av alla TCO-anslutna säger sig sympatisera med SD, en minskning med 2 procentenheter jämfört med maj-mätningen.

För S är siffran 28,3 procent, en ökning med 1,5 procentenheter. Moderaterna kommer strax efter med 25,2 procent, en minskning med 3,4 procentenheter jämfört med maj.

Även bland Saco-anslutna är stödet för SD lågt, 4,9 procent, en minskning från 5,5 procent i maj. Stödet för S har minskat från 29,7 procent i maj till 26,0 i november.

S är dock fortfarande största parti men skillnaden till stödet på 25,8 för M är försumbart.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons