Annons
Nyheter

Serneke varslar 100 personer

Ekonomi • Publicerad 9 november 2022
Byggbolaget Serneke, som bland annat står bakom Karlatornet som ska bli Nordens högsta byggnad, varslar 100 personer. Arkivbild.
Byggbolaget Serneke, som bland annat står bakom Karlatornet som ska bli Nordens högsta byggnad, varslar 100 personer. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Inbromsningen i bygg- och fastighetsbranschen får det göteborgska byggbolaget Serneke att skära ned. Bolaget varslar nu cirka 100 personer om uppsägning. Åtgärden beräknas spara omkring 120 miljoner kronor.

Effektiviseringarna påverkar bland annat verksamheter i Stockholm, Helsingborg och Jönköping.

"Situationen i omvärlden och dess effekter på marknaden förstärker behovet av kraftiga åtgärder för att hålla kursen och leverera på den inslagna vägen. Att vi nu varslar personal är beklagligt men samtidigt nödvändigt", säger vd:n Michael Berglin i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons