Annons
Nyheter

Sex års fängelse för kokain i ost

Brott • Publicerad 3 mars 2021
Inne i några av ostarna fanns bruna påsar som innehöll kokain. Nu döms två män som tog emot knarkpartiet i Göteborg.
Inne i några av ostarna fanns bruna påsar som innehöll kokain. Nu döms två män som tog emot knarkpartiet i Göteborg.Foto: Polisen/TT

Två män döms för att de varit inblandade i smuggling av tio kilo kokain som gömts i ett parti goudaost från Nederländerna.

Båda döms till fängelse i sex år och sex månader, skriver Göteborgs-Posten.

Annons

Kokainet hade gömts omsorgsfullt i ett halvt ton ost som fraktades i en skåpbil. Men polisen anade att en knarktransport var på gång, och följde skåpbilen när den körde av färjan i Göteborg. När bilen anlände till en lagerlokal i stadens östra del, slog polisen till.

Kokainets värde "på gatan" har beräknats till cirka tio miljoner kronor.

Männen som nu straffas tog emot leveransen i Göteborg. De åtalades för synnerligen grovt narkotikabrott och synnerligen grov narkotikasmuggling.

De två män som transporterade ostpartiet till Sverige frias i domen. Enligt Göteborgs tingsrätt finns inget säkert bevis för att de borde ha misstänkt att lasten även innehöll narkotika.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons