Nyheter

Sex gripna: "Sålt narkotika till ungdomar"

Brott • Publicerad 8 februari 2023
Foto: Henrik Montgomery/TT

Männen greps när de lämnade över en väska med narkotikaklassade medlet tramadol. I samband med husrannsakningar hittades senare ytterligare tramadol, kokain och omkring 100 000 kronor i kontanter.

Totalt har sex män häktats, misstänkta för att ha hanterat narkotikaklassade preparat i bland annat Vänersborg, uppger polisen i ett pressmeddelande.

"Några av de här männen har stått för en stor del av narkotikaförsäljningen i Vänersborg. Vi vet att de sålt narkotika till ungdomar så det är extra skönt att de nu är gripna", säger Per Björkman, spaningsledare vid polisen i Fyrbodal.

Männen, som är mellan 20 och 25 år gamla, greps i Malmö. De misstänks för narkotikabrott och grovt narkotikabrott.

"Vi spanade på ett nätverk i Vänersborg och när några av männen körde ner till Skåne följde vi efter. I Malmö lämnade de över väska med tramadol till två andra män och alla greps", säger Per Björkman.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.